Havari med Cessna 177 Cardinal LN-BEX. .Vrådal, øverst i Nisservann .

Tekst kommer snart!  

Nok en gang hvor gullhårene fungerte utmerket!     (Ganske blankslitt der nå ...)

Nok en gang hvor gullhårene fungerte utmerket! (Ganske blankslitt der nå ...)

🤪. 

 

 

 

 

 

Havari Cessna 150 LN-VYE i Rekedal i Austagder.

Været ble dårligere enn meldt, og flyveren kom innover Rekefjord og fortsatte oppover dalen - mot stigende terreng. Det ble etterhvert ikke mulig å fortsette, og han forsøkte å snu. Det var et trangt dalføre, og en steil fjellside i retningen han svingte. Avstanden til fjellsiden var absolutt marginal. I den krappe svingen kom han for lavt, og berørte et tre ved venstre vinge.

Han hadde utrolig flaks!! Det er store steiner og ulendt terreng ved havaristedet, men treet sto på siden av en gammel gravplass (se bilde med steinene i forkant av gravplassen), og flyet svingte rundt dette og satte seg ned med nesten ingen horisontal hastighet. Da jeg senere kom til stedet. virket flyet tilsynelatende helt uskadd på skroget og høyre vinge. Det så ut som det var lirket ned vertikalt for å unngå alle trær og steiner, og flygeren var ikke blitt skadet!

Jeg fikk klargjort utstyr, og reiste nedover med gode kamerater. Vi fikk demontert vinger. motor og haleflater, monterte et tillaget tilhengerfeste på bakre førtøyningsfeste på flyet, og kjørte det hjem, som en tilhenger bak en bil - se bildet.